КолАктив3 120 капсули

  • 98.00лв.
  • Производители AquaSource
  • Код на продукта: 107

Купи с 30% отстъпка!

AquaSource КолАктив3

Коластра Плюс

 

AquaSource КолАктив3 е нашият продукт с коластра от "следващо поколение" за тези, които искат допълнителна подкрепа за здравето на храносмилателния тракт чрез комбинацията от Ацидофилус и Лактоферин с нашата AquaSource Коластра.

 

AquaSource КолАктив3 предлага отлична хранителна подкрепа на хората, които водят активен начин на живот, включително и спортисти.

 

Той е полезно допълнение към всеки хранителен режим, тъй като е предназначен да подпомогне долната част на храносмилателния тракт, както и имунната система.

 

В продукта AquaSource КолАктив3 Коластра плюс се използва цялата коластра. Тя е пълномаслена, което означава, че не преминава през процес на ултрафилтрация.

 

Коластрата в продукта КолАктив3 се добива в югозападните части на САЩ, където се използват свръхмодерни съоръжения, проектирани от инженер-технолози по млекопреработка и създадени с единствената цел да се произвежда коластра с най-високо качество. Събраната и преработена коластра се подлага на флаш-пастьоризация при 72°С в продължение на 15 секунди, след което се суши чрез индиректна топлина при ниска температура. Именно този процес подпомага запазването на възможно най-високата хранителна стойност.

 

Основни предимства:

Нутриенти и антитела в концентрирана форма.

Подходяща за хора на всяка възраст.

Подпомага поддържането на цялостно добро здраве.

Подпомага имунните функции.

Не съдържа СЕГ, ТСЕ и антибиотици.

Предлага се в капсули, съдържащи единствено коластра (без свързващи или противослепващи агенти).

AquaSource КолАктив3 използва цялата коластра и включва ацидофилус и лактоферин, така че ползата за храносмилателната система да бъде още по-голяма.

 

AquaSource Коластра - коластрата е „първото мляко“, произведено от майката, богато на допълнителни хранителни вещества и антиоксиданти. AquaSource използва коластра от крави, която съдържа между 10 и 20 пъти повече хранителни фактори и антитела от човешката.

AquaSource КолАктив3 - AquaSource КолАктив3 използва цялата коластра – тя е пълномаслена и не преминава през процес на ултрафилтрация. Нашата коластра се добива от югозападната част на Съединените щати и модерната фабрика за нейната преработка е изградена по проект на инженери в млекопреработвателната сфера с единствена цел – произвеждане на коластра от най-високо качество. След като бъде събрана и обработена, коластрата се подлага на флаш-пастьоризация при 72°С в продължение на 15 секунди и накрая се изсушава чрез индиректно нагряване при ниска температура. Благодарение на този процес хранителните й качества се съхраняват максимално.

 

AquaSource КолАктив3 включва също така две други съставки, играещи важна роля за поддържане здравето на храносмилателната и на имунната система:

Ацидофилус - полезна бактерия, населяваща тънките черва, която подпомага храносмилането. Ацидофилус може да подпомогне организма в борбата срещу вредни бактерии, паразити и други организми.

Лактоферин - въпреки че коластрата естествено съдържа лактоферин, този биоактивен пептид е добавен и като самостоятелна съставка за допълнителна подкрепа на имунната система. Лактоферинът е свързващ желязото протеин, който допринася за лишаване на бактериите от желязото, което им е нужно, за да се възпроизвеждат, и доставя желязо в червените кръвни телца, увеличавайки насищането на тъканите с кислород.Растежни фактори - коластрата съдържа много растежни фактори, включително инсулиноподобен растежен фактор 1 и 2 (IGF-1 и IGF-2),епителен растежен фактор (ЕGF), фибробластен растежен фактор (FGF), получен от тромбоцити растежен фактор (PDGF) и трансформиращ растежен фактор (TGA-α и TGF-β). Растежните фактори са пептиди, които действат като интрацелуларни сигнални молекули, включващи или изключващи производството на специфични протеини в кодоцитите. Присъствието им в коластрата е насочено към растежа и развитието на храносмилателната система на новороденото, но при по-големите деца и възрастните те спомагат за поддържането на здрави чревни стени.

Други компоненти с хранителна стойност - Витамини, минерали, аминокиселини и незаменими мазнини; съдържащите се в коластрата витамини, минерали и аминокиселини са в почти перфектна комбинация.

Открити са в малки количества витамините А, В1, В2, В6, В12 и Е, както и съвсем малки количества от всички други витамини, и минерали като калций, натрий, магнезий и цинк.

Хранителна стойност - Коластрата е богат източник както на заменими, така и на незаменими аминокиселини, също така на незаменими мазнини, в това число фосфолипиди, което прави възможно запазването на протеините в коластрата и лесното й усвояване в стомашно-чревната система.

Най-важните хранителни компоненти на коластрата са имунните и растежните фактори.

Имунни фактори богати на пролин полипептиди (PRPs) - богатите на пролин полипептиди (PRPs) модулират сложната имунна система и следователно са най-важната съставка в коластрата. Те подпомагат тимуса (жлезата с вътрешна секреция, играеща ролята на централна командна станция за имунната система).

Пептидите са къси вериги от аминокиселини – градивните блокчета на протеините, които нямат сложната третична структура на протеините. Богатите на пролин полипептиди (PRPs), наречени така заради необичайно високото си съдържание на аминокиселината пролин, са интрацелуларни сигнални молекули с уникалната способност да подпомагат допълнително имунната система.

Имуномодулиращите пептиди в коластрата се срещат в литературата с различни наименования, включително трансферен фактор, колостринин и богати на пролин полипептиди (PRPs).

Имуноглобулини (IgG, IgA, IgM) - Имуноглобулиновата фракция в коластрата от крави представлява приблизително 70-80% IgG, 10-15% IgA, 10-15% IgM. Демонстрирано е, че антителата от краве мляко под формата на добавка, подпомагаща имунната система, са ефективно средство за осигуряване на локална защита за стомашно-чревния тракт.

 

Функцията на тези имуноглобулини (антитела) е следната:

IgG – Преобладаващ имуноглобулин в коластрата от крави.

IgА – Преобладаващ имуноглобулин в човешката кърма и коластра. Главната му роля е като първа защитна линия, полезен за лигавиците.

IgМ – Главната му роля е на „първо влизащо в бой“ антитяло.

 

Лабораторните анализи както на имунните, така и на растежните фактори от коластрата от крави сочат, че са идентични на откритите в човешката коластра, но нивото им е значително по-високо в коластрата от крави. Коластрата от крави е 40 пъти по-богата на имунни фактори от майчината кърма. Така например човешката коластра съдържа 2% IgG (имуноглобулин G, най-важния от откритите в тялото имуноглобулини), докато в коластрата от крави IgG възлиза на 86%.

 

 

СЪСТАВКИ

АкваСорсAquaSource Коластра плюс Хранителна добавка – 120 капсули

 

Нетно количество тегло – 60g

 

Съдържание в препоръчителен дневен прием от 1 капсула:

в 1 капсула Коластра (от мляко) - 400mg

в 1 капсула Лактобацилус Ацидофилус (което осигурява 4.0 x 106 жизнени клетки към момента на производство) - 2mg

в 1 капсула Лактоферин - 1mg

Капсула: Емулгатор – желатинСъдържание в препоръчителен дневен прием от 2 капсули:

в 2 капсули Коластра (от мляко) - 800mg

в 2 капсули Лактобацилус Ацидофилус (което осигурява 4.0 x 106 жизнени клетки към момента на производство) - 4mg

в 2 капсули Лактоферин - 2mg

Капсула: Емулгатор – желатин


Продуктът е одобрен и произведен от коластрата на здрави, млечни, пасбищни крави. Не съдържа пестициди, хормони, антибиотици, нито вируса "луда крава".

Да се съхранява на тъмно и хладно място.УКАЗАНИЯ

Указания за употреба:

Вземайте по 2 капсули дневно сутрин, с чаша изворна вода, 20 минути преди хранене.

За деца над 1 година - по 1 капсула дневно с течност или с храна.

Да не се превишава препоръчания дневен прием.

Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословен начин на живот.

Производител: Nature’s Infinite Balance Ltd

Страна на произход: ВеликобританияТВЪРДЕНИЯ

Здравни твърдения, одобрени от Европейския орган за безопасност на храните (ЕОБХ)АЛЕРГЕНИ

Данни за алергени:

Съдържа МЛЯКО като алерген според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър