Политика за защита на личните данни на сайта bio-healthylife.com

Политика за защита на личните данни има за цел да Ви информира за използването на личните Ви данни, които се събират, когато посещавате този уебсайт.

Ние разбираме, че личните Ви данни и защитата на информацията, която споделяте с нас, е изключително важна. Затова и нашата Политика за защита на личните данни описва как обработваме данните Ви и какви са мерките, които предприемаме, за да ги защитим. Обяснява къде и как събираме Ваши лични данни, както и кои са правата Ви спрямо цялата информация за Вас, която съхраняваме. Настоящата политика се отнася за Вас, в случай че ни предоставяте лични данни онлайн, по телефона, по пощата, чрез куриер, социалните медии или по друг начин. Политиката ни за защита на личните данни е израз на нашата готовност да защитаваме личната Ви информация и се прилага за всички продукти и услуги в сайта.


bio-healthylife.com може да съдържа връзки към други уебсайтове. Осен това, Вие сами може да сте попаднали в електронния магазин на bio-healthylife.com чрез връзки от други сайтове. Информираме ви, че bio-healthylife.com не носи отговорност за политиките и практиките за защита на личните данни на други уебсайтове.


Личните ви данни и нашият уеб сайт

Някои от услугите, предлагани на нашия уеб сайт, изискват обработка на вашите лични данни.


Обработваме лични данни, събрани на нашия уеб сайт, за следните цели:

1. Каква информация за Вас съхраняваме и обработваме?

Информация, която ни предоставяте, като Вашите имена, пощенски адрес, телефонен номер, имейл адрес, както и всякаква обратна връзка, която предоставяте по телефона, имейл или чрез съобщения в социалните мрежи;

Информация за продуктите или услугите, които Ви предоставяме;

Информация за устройството или устройствата, които използвате или сте използвали за достъп до нашите услуги (напр. марка и модел на Вашето устройство, операционна система, браузър или IP адрес), както и по какъв начин използвате нашите услуги.

Ваши контакти и подробности за имейлите и други електронни съобщения, които получавате от нас;

С приемането на тези условия, Вие се съгласявате част от информацията да бъде използвана от bio-healthylife.com за връзка и комуникация по телефон, поща или електронна поща.


При подаване на поръчка или регистрация, като независим дистрибутор към АкваСорс, Вие се задължавате да предоставите точна, вярна и пълна информация за себе си. При невярна, неточна и/или непълна информация, Вие заявявате, че сте напълно отговорен. Сайтът не носи отговорност за причинени щети поради неточни или непълно попълнени данни.


2. Цели, за които използваме данните, които ни предоставяте и основания за обработка?

В качеството си на независим дистрибутор към АкваСорс и за да мога да изпълнявам задълженията си, декларирам, че може да използвам Вашите лични данни за една, няколко или за всички цели, изброени по-долу:

За да Ви изпратя отговор на отправено от Вас запитване за някой/и от продуктите, обявени в сайта или на въпрос с цел консултация;

За да Ви изпращам покани за събития, които организираме;

При регистрация, като независим дистрибутор към АкваСорс;

За да Ви изпращам имейли с промоции и блиц-промоции от офиса на АкваСорс;


Обработката на Ваши лични данни се основава на едно от следните условия:

Вие сте дали съгласие за обработване на личните Ви данни за една или повече конкретни цели;

Oбработването е необходимо за изпълнението на зададена от ваша страна поръчка на продукт, услуга или договор, по който Вие сте страна;

Oбработването е необходимо, за да бъдат защитени Ваши интереси;


3. С кого можем да споделяме Вашите данни?

Администраторът на сайта е дистрибутор на АкваСорс ЕООД. Като такъв приема направените поръчки в сайта bio-healthylife.com и ги диктува по телефона на служителя в офиса на АкваСорс ЕООД за изпълнение, тъй като всички продукти тръгват към клиентите от офиса на АкваСорс ЕООД в София.

Вие се съгласявате, че ние можем да използваме Вашите лични данни, за да осъществим контакт с Вас, за да могат служителите в АкваСорс ЕООД правилно да фактурират продуктите, и да могат да дадат точни и верни  данни за доставка на куриерските служби, за да можете Вие да получите поръчаните продукти по най-бързия начин. Без необходимите данни ние не бихме могли да изпълним задължението си т.е. да Ви доставим поръчаните продукти.

Плащанията се осъществяват посредством куриерска фирма или по една от банковите сметки на АкваСорс. Данни за АкваСорс ЕООД: дружество, регистрирано в България с ЕИК: 130 500 368, адрес на регистрация: София 1404, ул. Костенски водопад 47, вх. А. АкваСорс ЕООД е дъщерно дружество, собственост на AquaSource Algae Group Plc. Аквасорс ЕООД е дружество, регистрирано по Закона за защита на личните данни.


Информация за поверителност на АкваСорс ЕООД

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Работим с доставчици, които също могат да обработват Вашите лични данни от наше име, но само в случай че отговарят на нашите стандарти за съхранение, обработване и защита на данните! Такива партньори са:

Логистични компании, които трябва да приемат и обработят поръчки в онлайн магазина;

Куриерски или пощенски компании, които трябва да Ви доставят документални или продуктови пратки от наше име;

Предоставяме им само информация, която е необходима, за да получите съответния продукт/и от нас, които Вие сте заявили или към които сте проявили интерес. bio-healthylife.com няма да предоставя личните ви данни на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен ако не бъдат изискани от служби, свързани със законодателството на Република България.


4. Международен трансфер на Вашите лични данни

Ако за цели, описани в настоящата Политика за защита на личните данни, се налага да извършим трансфер на Вашите лични данни към трета страна (друга от компаниите в рамките на нашата група или наш доставчик и/или партньор), чието централно управление се намира извън България, както и извън рамките на ЕС, Вие ще бъдете уведомени за това, както и за мерките, с които ще бъдат защитени Вашите лични данни.


5. Как ще получавате информация за нашите промоции, блиц-промоции и събития?

Когато сте посочили изрично, че сте съгласни с това, с радост ще споделяме с Вас информация по имейл и/или телефон за нашите промоции, блиц-промоции и събития. В случай, че не сте съгласни с това или искате да оттеглите вашето съгласие за получаване на имейли от нас, може да го направите по един от следните начини:

*чрез линкa за отписване, включен във всеки имейл, който Ви изпращаме;

*като ни изпратите имейл за отказ на bio-healthylife@abv.bg 


6. Какви са Вашите права във връзка с данните Ви и как може да ги упражните?

Достъп до и корекция на Вашите лични данни

Имате право на достъп до личните Ви данни, които обработваме за целите посочени по горе. Ако обработваме тези данни и получим искане от Вас (или от трето лице, упълномощено от Вас), ще осигурим този достъп безплатно. Имате право и да поискате копие от Вашите лични данни, които обработваме. Преди да осигурим достъп до личните данни на Вас или на упълномощено от Вас лице, можем да поискаме доказателство за идентичността, както и подробности за отношенията Ви с нас или с наши партньори, за да можем да открием данните, които се отнасят до Вас. Ако които и да било лични данни, които съхраняваме и обработваме за Вас, са неточни или остарели, Вие сте в правото си да изискате от нас да ги коригираме.


Имате право да поискате да заличим личните Ви данни без ненужно забавяне в някои от следните сучаи:

*личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани;

*когато сте оттеглили своето съгласие;

*когато сте възразили срещу обработването;

*когато личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на Съюза или правото на държава членка, което се прилага спрямо нас като администратор на лични данни;


Право на жалба

Имате право да предявите жалба до местния регулатор, Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) или съда, ако смятате, че Вашите права са нарушени. За целта можете да посетите уебсайта на КЗЛД на адрес https://www.cpdp.bg/, където ще научите повече.


Право на оттегляне на съгласието

Имате право да оттеглите своето съгласие за обработка на личните Ви данни от наша страна по всяко време, като изпратите заявление за това към нас, като ни изпратите имейл на bio-healthylife@abv.bg,


Право на възражение

Вие имате право по всяко време да подадете до нас възражение срещу обработване на Вашите лични. Възражението може да бъде направено по телефон или с електронно писмо на посочените по-долу в т.9 данни за контакт с нас.


Ограничаване обработването на лични данни

Вие имате право да поискате да ограничим обработването на Вашите лични данни, когато считате, че личните Ви данни са неточни, обработването на личните Ви данни е неправомерно, ние не се нуждаем от личните Ви данни за целите на обработването или Вие сте възразили срещу обработването им.  В този случай личните данни ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани.


7. За колко време съхраняваме Вашите данни?

Съхраняваме запис на Вашите лични данни, за да Ви осигурим високо качество и последователност на услугите, които предлагаме. Винаги съхраняваме и обработваме данните Ви в съответствие със закона и никога не ги задържаме за по-дълго, отколкото е необходимо. Вашите данни могат да бъдат съхранявани в срок до една календарна година.


8. Защита на данните

Третираме Вашите лични данни като строго поверителни като. Във връзка с това, Вашите лични данни се съхраняват на устройства, защитени с парола и не се разпространяват свободно на трети лица.


9. Контакт с нас

Ако искате да упражните което и да било от правата си, описани в настоящата Политика за защита на личните данни, или ако имате въпрос или оплакване, свързани с тази политика или с начина, по който се обработват Вашите лични данни, моля, свържете се с нас по един от следните начини: По имейл: bio-healthylife@abv.bg  или на телефон: 0884 693 346


10. Промяна в политиката

bio-healthylife.com запазва правото си да променя настоящита политика на личните данни по всяко време, без предварително известие, като изменената политика на личните данни ще бъде публикувана на настоящата страница. Моля, проверявайте редовно раздела за нашата политика за защита на личните данни.


Последната промяна на настоящата Политика за защита на личните данни е направена на 20.03.2020 г.