АкваСорс водорасли

Основната Съставка в много от продуктите на АкваСорс са едни от най-добрите синьо-зелени водорасли в света. Какво ги прави чудото на природата?

От стотици години водораслите са познати на учените като хранителен източник и добавка към храната. Те са проучили различни форми на водорасли от почти всяка точка на света.

Един много хранителен вид водорасли е известен като „синьо-зелени водорасли” (Aphanizomenon Flos Aquae или AFA). Най-висококачествените синьо-зелени водорасли се добиват от езерото Горен Кламат, разположено в Каскадните планини, Южен Орегон, САЩ. Захранвано от над седемнадесет чисти планински потока и геотермални извора, това древно езеро се слави с десетметров минерален придънен пласт и притежава най-богатите на минерали алкални води на Земята.

Това е мястото, от където AquaSource събира своите водорасли; езерото, където расте най-пълноценната и балансирана храна в Природата. Откритите тук водорасли притежават много забележителни свойства – нищо не може да се сравнява с хранителния им профил. Те са един от най-богатите източници на разнообразни хранителни вещества на грам от теглото си.

Диворастящото Кламатско водорасло AFA на АкваСорс е най-полезното от „зелените храни”. То се усвоява отлично от човешкия организъм и е пълноценен източник на минерали, аминокиселини, ензими, антиоксиданти, хлорофил, бетакаротин, витамини, бета-каротини и др. Водораслото AFA съдържа богата гама от полезни минерали – клации, хром, кобалт, мед, желязо, магнезии, манган, калий, бор, фосфор,селен, натрии, сяра, титан, ванадий, цинк и др. AFA e шампион сред всички храни по съдържание на витамин В12 – най-важният витамин за кръвотворенето. В това водорасло има почти 20 пъти повече витамин В12, от колкото в която и да е друга храна. AFA е рекордьор по белтъчно съдържание, и то в 3 направления – количество, качество и освоимост. AFA  оказва благотворен ефект върху обмяната на веществата и дейността на всички органи и системи и е превъзходен тонизатор и реголатор на т. нар. ПНЕИ-система (психо-невро-ендокринно-имунна система), обединяваща различни тяснопреплртени важни функции на организма високото съдържание на витамин В12 не е противопоказание за приемането им от раково болни-потенциалната му полезност се потвърждава от редица автори и се дължи на комплексното действие на всичките съставки на AFA. Eдин от най-интересните и уникални аспекти на AFA e благотворното му въздействие върху нервната система, мозъка и психиката.