AquaSource КолАктив коластра

AquaSource КолАктив коластра

Коластрата е основната съставка на популярните ни продукти AquaSource КолАктив коластра и АкваСорс КолАктив3 коластра. Но какво представлява коластрата и каква роля може да играе за доброто хранене?
 
Коластрата е първото вещество, наподобяващо мляко, което произвеждат женските бозайници за храна на своите новородени. Тя съдържа смес от имунни и растежни фактори и важни нутриенти, подпомагащи имунната система за постигането на по-добро здраве, жизненост и растеж.
 
Това „първо мляко“, произвеждано от майките, е богат източник не само на компоненти, подпомагащи имунната система и растежа, но и на антиоксиданти, които са безценен помощник за новороденото в периода, когато е най-уязвимо. Имунната система играе изключително важна роля за цялостното ни добро състояние, затова трябва да се стремим да правим необходимото за поддържане на ефективното й функциониране, тъй като от това зависи запазването на оптимално здраве дори в стресови периоди. Различни изследвания показват, че коластрата и нейните съставки са много полезни не само за растящите, но и за порасналите.

AquaSource КолАктив коластра и AquaSource КолАктив3 коластра

AquaSource предлага два продукта с коластра: първият ни продукт, AquaSource КолАктив коластра, и „следващото поколение“, AquaSource КолАктив3 коластра. И двата продукта са много добри. Колактив3 може да осигури допълнителни ползи.

 

AquaSource КолАктив3
AquaSource КолАктив3 използва цялата коластра – тя е пълномаслена и не преминава през процес на ултрафилтрация. Нашата коластра се добива от югозападната част на Съединените щати и модерната фабрика за нейната преработка е изградена по проект на инженери в млекопреработвателната сфера с единствена цел – произвеждане на коластра от най-високо качество. След като бъде събрана и обработена, коластрата се подлага на флаш-пастьоризация при 72°С в продължение на 15 секунди и накрая се изсушава чрез индиректно нагряване при ниска температура. Благодарение на този процес хранителните й качества се съхраняват максимално.

AquaSource КолАктив3 включва също така две други съставки, играещи важна роля за поддържане здравето на храносмилателната и на имунната система:

• Ацидофилус – полезни бактерии, населяващи тънките черва, които подпомагат храносмилането. Участват в защитата на тялото от вредни бактерии, паразити и други организми.

Като милиардите други благотворни микроорганизми в човешкия храносмилателен тракт, L. acidophilus помага за усвояването на храната, произвежда витамин К, произвежда лактоза за разграждането на захарта в млякото, усилва имунната реакция и участва в поддържането на здрав микробиом.

• Лактоферин – Този биоактивен пептид, присъстващ естествено в коластрата, е добавен допълнително към нашия продукт, за да го направи още по-полезен за имунната система.

Какво е лактоферин?
Лактоферин е широкоспектърен имуномодулатор, защитаващ от различни вируси, бактерии, гъбички и амебни паразити. Същевременно подпомага растежа на благотворни бактерии като Lactobacilli и Bifidobacteria в стомашно-чревния тракт. Силният афинитет с желязото е ключът към разбиране полезните свойства на лактоферина. Тъй като се свързва с лекота с желязото, той увеличава усвояването му от тялото (бионаличност на желязото) и така допринася за предпазване от железен дефицит.

Всеки може да има полза от AquaSource КолАктив3.

AquaSource КолАктив3 е превъзходно допълнение към храната на всички, водещи активен живот, включително спортисти, както и други хора с много динамичен начин на живот.


 
AquaSource КолАктив коластра
AquaSource КолАктив съдържа обезмаслена коластра без допълнителни хранителни съставки.

Основни предимства:
• Нутриенти и антитела в концентрирана форма.
• Подходяща за хора на всяка възраст.
• Подпомага поддържането на цялостно добро здраве.
• Подпомага имунните функции.
• Не съдържа СЕГ, ТСЕ и антибиотици.
• Предлага се в капсули, съдържащи единствено коластра (без свързващи или противослепващи агенти).
• AquaSource КолАктив3 използва цялата коластра и включва ацидофилус и лактоферин, така че ползата за храносмилателната система да бъде още по-голяма.
• AquaSource КолАктив използва обезмаслена коластра без допълнителни хранителни съставки.

Източник: AquaSource бюлетин